De kosten voor het vervangen of repareren van een dak zijn kosten die de meesten van ons zich niet kunnen veroorloven. Gelukkig kun je door periodiek een paar uur te besteden aan gepland onderhoud, dakproblemen opvangen en oplossen voordat ze uit de hand lopen.

Hieronder staan ​​zeven eenvoudige manieren om een ​​gezond dak zo lang mogelijk te behouden:

1. Gordelroos

Houd goed in de gaten om ontbrekende of beschadigde gordelroos en / of dakafdichtingsmiddel te detecteren. Gewoon gordelroos reinigen en vrij houden van vuil kan ook het risico op algen, mos, schimmels en korstmossen verminderen die de integriteit van uw dak kunnen schaden.

Als u merkt dat sommige gordelroos op het dak versleten, beschadigd of ontbreekt, moet u snel handelen. Als u denkt dat u het aankan, vervang ze dan zelf, maar anders kunt u een professionele aannemer inschakelen. Het is van cruciaal belang dat u dit controleert, omdat shingelschade deel uitmaakt van normale slijtage van het dak en shingles alleen eenvoudig en goedkoop te vervangen zijn.

Sealant

2. Afdichtmiddel

Vervang de dakafdichting indien nodig. Inspecteer elk deel van het dak waar zich afdichtmiddel bevindt en identificeer tekenen van barsten of slijtage. Indien aanwezig, moet u de oude kit volledig verwijderen en nieuwe kit in elk gebied aanbrengen

3. Trim overhangende takken

Terwijl je routinematig je dak inspecteert, moet je uitkijken naar bomen die in de buurt van je huis groeien. Als er takken te dicht bij of direct boven uw dak hangen, moeten ze worden bijgesneden. De reden is dat vallende bladeren zich op het dak verzamelen, vocht vasthouden en vervolgens uw tegels gaan rotten, waardoor ze veel zwakker worden. Als dit lange tijd onopgelost blijft, kan dit leiden tot nog meer schade aan de hele dakstructuur.

4. Inspecteer op roest

Als u uw dak met metalen onderdelen hebt gebouwd, moet u regelmatig controleren of er geen corrosie / roest op de metalen onderdelen zit. Als u roestvorming opmerkt, is het belangrijk om met een staalborstel de roest te verwijderen, de aangetaste delen van het metaal te primen en te schilderen om ze langer gezond te houden.

Reinig de goten

5. Reinig de goten

Verstopte dakgoten kunnen veel schade aan uw dak veroorzaken. De reden hiervoor is dat water dat zich ophoopt op goten gemakkelijk zijn weg kan vinden onder uw dakconstructie. Door uw goten schoon en in goede staat van onderhoud te houden, zorgt u ervoor dat ze hun beoogde doel kunnen dienen, waardoor eventuele directe gevaren voor uw dak worden verlicht.

6. Onderhoud uw schoorsteen

Als u gebarsten of ontbrekende mortel op / in uw schoorsteen opmerkt, zorg er dan voor dat u deze zo snel mogelijk vervangt. Dit is van cruciaal belang omdat de mortel de schoorsteenstenen op zijn plaats houdt en als er baksteen uitvalt, kan dit schade aan uw dak veroorzaken.

IJs dam

7. Voorkom vorming van ijsdammen

IJsdammen zijn misschien mooi om naar te kijken, maar ze spellen ondergang voor je dak terwijl ze zich opbouwen, en het repareren van dakschade door ijsdammen is kostbaar en intensief. Zorg ervoor dat u stappen onderneemt om uw huis en dak te isoleren om uw dak koel en op dezelfde temperatuur te houden als de externe omgeving. Dit zorgt ervoor dat sneeuw die het dichtst bij het dak ligt, niet in water smelt en op de koudere delen van uw dak bevriest.